Elaborati o strategie

Pentru a avea succes pe pietele externe este nevoie de o strategie de export care sa vizeze cunoasterea pietei produsului respectiv si a modalitatilor de acces. Materialele anexate prezinta cele mai bune practici in elaborarea strategiilor, asa cum au fost concepute de programul Business Management System al Centrului International de Comert de la Geneva.

Mai multe detalii »

Participarea la evenimente promotionale internationale

Participarea la evenimente promotionale internationale cu finantare de la bugetul de stat se face prin inscriere la Ministerul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Directia Promovarea Exportului – pentru targuri si expozitii, Directia Generala Afaceri Europene sau Directia Generala Relatii Externe – pentru misiuni economice sau prin patronatele sau asociatiile de ramura, cu 6 luni inainte de data inceperii manifestarii.

Mai multe detalii »

Finantarea exportului

Pentru finantarea unui export consultati oferta de produse si servicii a EXIMBANK in domeniile garantarii si asigurarii creditelor de export, instrumente care beneficiaza de facilitati in conditiile sustinerii acestora din fonduri bugetare. De asemenea, consultati oferta de finantare a bancilor comerciale care au acorduri incheiate cu EXIMBANK in vederea garantarii creditelor acordate exportatorilor de bancile respective.

Mai multe detalii »