Ştiri   Întâlniri de afaceri la Barcelona ale misiunii economice romanești ANEIR

Întâlniri de afaceri la Barcelona ale misiunii economice ANEIR, în perioada 18-19 noiembrie

Șapte companii românești din sectorul industrial au participat, în perioada 15-20 noiembrie 2015, la o misiune economică în Spania, organizată cu sprijinul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului în colaborare cu Asociația Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR). Programul misiunii a fost pregătit cu sprijinul Birourilor de Promovare Comercial-Economică ale Ambasadei României la Madrid, respectiv Consulatului General al României la Barcelona. Din misiunea economică au facut parte următoarele companii producătoare și exportatoare de echipamente și componente industriale: Radox (www.radox.ro), Rocotherm (www.rocotherm.ro), Fibrex (www.fibrexco.ro), Panosol Power (www.panosol.ro), Ecohornet (www.ecohornet.ro), Cemacon (www.cemacon.ro), Soran Enterprise (www.soran-enterprise.com), alături de Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din Români.  

Dupa runda de intalniri de afaceri la Madrid, programul misiunii economice a continuat la Barcelona, cu noi runde de afaceri și întrevederi cu companii spaniole din regiune, în zilele de 18 și 19 noiembrie.

Astfel, la 18 noiembrie programul a inclus 2 intalniri institutionale organizate impreuna cu AMEC - Asociatia multisectoriala a intreprinderilor internationalizate (www.amec.es), respectiv cu sprijinul PIMEC - Patronatul Intreprinderilor mici si mijlocii catalane (web.pimec.org), la sediile acestora.

In cadrul acestor mese rotunde de afaceri, delegatia româna a avut ocazia de a cunoaste modul de organizare si functionare si activitatea desfasurata in sprijinul membrilor, acestor asociatii reprezentative, precum si de a identifica oportunităţi de afaceri/parteneriate in domeniul echipamentelor pentru baie, instalatiilor sanitare si de ventilatie, destinate sectorului constructiilor. 

Cu aceste ocazii au avut loc întâlniri individuale cu reprezentanti ai unor companii locale participanți la aceste reuniuni, pentru identificarea unor modalități de colaborare și stabilirea unor legături de afaceri atât pentru piața Spaniei, cât și pentru parteneriate in proiecte complexe, inclusiv pe terțe piețe.  

La 19 noiembrie a avut loc Forumul de afaceri România – Spania organizat la Camera  de Comerț din Barcelona, pe parcursul căruia s-a făcut o  prezentare a mediului de afaceri din România, au fost evidențiate  avantajele competitive ale produselor românești din sectorul industrial, fiind prezentată oferta de export și cooperare a companiilor românești în producția de sisteme de climatizare, obiecte și instalații sanitare, centrale pe peleți, piscine, panouri solare și materiale de construcții. Au urmat întâlniri B2B între reprezentanții companiilor românești și oameni de afaceri spanioli interesați în stabilirea de cooperări și parteneriate de afaceri, atât pentru piața Spaniei, cât și pentru accesul în parteneriat pe terțe piețe.

Data publicării: 26/11/2015
BPCE Barcelona

Taguri: misiune economica, Spania, Barcelona, ANEIR.Bookmark and Share