Ştiri   Misiune economică în Brazilia

Participarea firmelor româneşti din domeniul IT la o misiunea economică în Brazilia, mai 2012

În perioada 14-19 mai 2012, s-a realizat misiunea economica in Brazilia specializata pe produse si servicii din domeniul IT, eveniment la care Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Centrul Român pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine si Asociatia din Industria Electronica si Software (ARIES) au organizat participarea a sapte societăti comerciale românesti: Gersim Impex, Arobs Transilvania, Transilvania Software, Class It Outsourcing, 3S Computers & Communication, Dapredi Soft Systems, Arhipelago Interactive. 

 

Pe tot parcursul misiunii, companiile românesti si asociatia din domeniul IT au avut posibilitatea să participe la programele de seminarii si conferinte, care s-au desfasurat in Porto Alegre si Rio de Janeiro.

 

Înca din prima zi, oamenii de afaceri români prezenţi la misiune au avut numeroase întâlniri de lucru, creându-se astfel premizele pentru creşterea exporturilor pe această piaţă şi pentru identificarea unor noi oportunităţi de atragere de investiţii în ţara noastră. Biroul de Promovare Comercial–Economică din São Paulo s-a implicat direct in stabilirea si realizarea programului de intalniri din cele doua orase si a sprijinit, pe toată durata manifestării, participarea firmelor românesti la targul international din Porto Alegre: BITS - South America's Exhibition and Conference for Business IT si la intalnirile cu potentiali parteneri brazilieni. In acelasi timp, in colaborare cu asociatia de IT din Rio de Janeiro, ASSESPRO, a fost organizat seminarul de prezentare a ofertei IT românesti, realizat in ziua de 18 mai la sediul ASSESPRO, din Rio de Janeiro.

 

Conducerea ASSESPRO a analizat proiectul Memorandumului de cooperare propus de catre ARIES si s-a declarat de acord cu continutul acestuia, urmand ca documentul sa fie incheiat si sa intre in vigoare, generandu-se astfel noi oportunitati de afaceri intre firmele membre ale celor doua asociatii.

 

Se va acorda atentie in continuare valorificarii contactelor stabilite si a deschiderilor obtinute, în vederea realizării unor viitoare operatiuni comerciale, destinate creşterii exporturilor românesti şi identificării unor noi oportunităţi de atragere a investiţiilor în sectorul IT din România. O atentie deosebita a fost acordata prezentarii brandului de sector: “Romania IT”, a importantei existentei brandurilor individuale, a strategiei de dezvoltare a acestora, a internationalizarii lor si a realizarii planului de promovare si a mentinerii brandului in piata.

 

Experienţa acumulată de firmele româneşti participante la misiune va permite industriei românesti din domeniul IT să câştige segmente reprezentative pe piaţa regionala si internatională  printr-o ofertă de brand-uri proprii valoroase.

Data publicării: 23/05/2012
BPCE Sao Paulo

Taguri: Brazilia, ştiri, misiune economică.Bookmark and Share