Oportunităţi de afaceri   Algeria, Cooperare constructii firma belgiana

  • Tara   -   Algeria
  • Sector   -   Lucrari de constructii-montaj
  • Data publicării   -   02.02.2015

Alger, subcontractare constructii firma belgiana a noului sediu al Parlamentului Algerian, hotel si renovare muzeu

       CFE este o firma multinationala de constructii din Belgia, cu o cifra de afaceri anuala de 1.8 miliarde euro (2013). CFE executa lucrari in practic toate domeniile legate de constructii industriale si civile, lucrari publice si hidrotehnice, prin filiale specializate tehnic sau national. CFE a facut mai multe lucrari in Romania, in prezent avand un proiect la Spitalul “Victor GOMOIU” din Bucuresti.

              

       In Algeria, CFE este in faza finala cu primul sau proiect, executia integrala a sediului social al bancii BNP Paribas Algerie. In realizarea acestui proiect, CFE Algerie a subcontractat mai multe firme romanesti, in special in domeniul structurii metalice, produsa integral in Romania si montata de firme romanesti, si al finisajelor. Dl. FARBOS si-a aratat interesul pentru identificarea de firme romanesti dispuse sa subcontracteze lucrari in proiectele CFE Algerie. 

 

       CFE Algerie se afla in faza finala a negocierilor pentru adjudecarea realizarii, sub coordonarea Vinci Grand Projets (antreprenariat general) si in colaborare cu Cosider (cel mai mare grup public de constructii din Algeria), a noului sediu al Parlamentului algerian, pe o suprafata totala de 220.000 m² (doua camere parlamentare, sala de congrese, hotel pentru parlamentari, amenajari peisagiste), cu o valoare totala initiala de 800 milioane Euro, estimata final de 1500 milioane Euro.  

       De asemenea, CFE Algerie se afla in negocieri pentru obtinerea incredintarii directe a renovarii unui muzeu si a realizarii altor doua la Constantine (420 km est de Alger), in cadrul programului “Constantine – capitala culturala a lumii arabe 2015”.                 

       Pentru proiectul BNP Parisbas, CFE s-a instalat in Algeria ca “stabiliment stabil” (etablissement stable). Aceasta este o forma legala exceptionala de instalare in Algeria, nefiind mediatizata de autoritati sau juristi. Acesta forma de organizare permite crearea unei entitati economice inafara legii 51/49 (care obliga orice firma de drept algerian la o structura a capitalului de minim 51% capital algerian, public sau privat). Stabilimentul stabil are avantajul ca poate fi 100% cu capital strain (al companiei mama). Acest lucru permite expatrierea integrala a profitului realizat, ceea ce nu este posibil in alte forme de organizare, unde repatrierea se face proportional cu structura capitalului. De asemenea, permite recuperarea cheltuielilor facute inainte de realizarea primelor venituri, prin creditari efectuate de firma-mama, restituite din incasari ulterioare. Exista dezavantajul ca este dedicat strict unui proiect, astfel incat in contul bancar al societatii nu pot intra fonduri decat de la beneficiarul lucrarii sau de la firma-mama (nici macar de la societatile de asigurari in cazul despagubirii unei daune, care se face exclusiv prin cec barat in cazul societatilor).

        Persoana de contact: Marius GHlBERDlC, Secretar economic I - BPCE Alger
        Tel:
+213.21.69.40.36; Mobil: +213.561.60.33.33

        E-mail:bpce.alger@dce.gov.ro


BPCE - Alger

Taguri: Cooperare constructii firma belgiana.

Bookmark and Share