Evenimente viitoare   Targul International de Comert si Investitii de la Macao, octombrie 2009

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Acţiuni de cooperare si oportunităţi de investiţii
  • Locaţia   -   Hong Kong [China]
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului22/10/2009 - 26/10/2009

Caracterul targului: Comerţ şi Investiţii


In perioada 22 – 26 octombrie 2009 în RAS Macao se va desfăşura cea de-a XIV-a ediţie a Târgului Internaţional de Comerţ şi Investiţii din RAS Macao (Macao International Trade and Investment Fair - MIF), organizat de Institutul de Promovare al Comerţului şi Investiţiilor din Macao – IPIM (institutie cu atributii similare Centrului Roman pentru Promovarea Comertului + ARIS). La editia din acest an a MIF, Biroul de Promovare Comercial-Economică Hong Kong/Macao a obtinut gratuit spatii de expunere pentru promovarea produselor româneşti şi a proiectelor de investiţii din România. BPCE Hong Kong/Macao adresează invitaţia companiilor româneşti interesate de piaţa asiatică, de a participa la această manifestare expoziţională, sau de a trimite materiale promoţionale, mostre, broşuri, pliante, pentru expunerea şi promovarea produselor româneşti în cadrul târgului MIF.

 

 

In perioada 22 – 26 octombrie 2009 în RAS Macao se va desfăşura cea de-a XIV-a ediţie a Târgului Internaţional de Comerţ şi Investiţii din RAS Macao (Macao International Trade and Investment Fair - MIF), organizat de Institutul de Promovare al Comerţului şi Investiţiilor din Macao – IPIM (institutie cu atributii similare Centrului Roman pentru Promovarea Comertului + ARIS).

 

La editia din acest an a MIF, Biroul de Promovare Comercial-Economică Hong Kong/Macao a obtinut gratuit spatii de expunere pentru promovarea produselor româneşti şi a proiectelor de investiţii din România.

 

Acest târg de comerţ şi investiţii este cel mai important eveniment de profil, regional, anual, care se desfăşoară într-o regiune în care schimburile economice bilaterale sunt foarte puţin valorificate, iar potenţialul pieţei este într-o creştere exponenţială. Este foarte important ca prezenţa românească să fie activă şi dinamică pentru a atrage cât mai mult interesul mediului de afaceri local şi regional.

 

Luând în considerare faptul că RAS Macao reprezintă o regiune total dependentă de importuri, iar autorităţile locale încurajează apariţia unor noi concurenţi pe piaţă care ar putea conduce la o scădere a preţurilor şi la îmbunătăţirea calităţii produselor cerute de piaţă, produsele româneşti care ar avea şanse mari să pătrundă pe piaţa autohtonă sunt: vinuri, băuturi alcoolice (mai ales ţinând cont de faptul că guvernul din Macao a decis renunţarea la taxele de import la băuturile alcoolice cu o concentraţie de alcool sub 30%), produse alimentare (biscuiţi, snacks-uri, gemuri, fructe conservate, etc.), produse cosmetice şi farmaceutice, bijuterii si articole de lux, etc.

 

In acest context, BPCE Hong Kong/Macao adresează invitaţia companiilor româneşti interesate de piaţa asiatică, de a participa la această manifestare expoziţională, sau de a trimite materiale promoţionale, mostre, broşuri, pliante, pentru expunerea şi promovarea produselor româneşti în cadrul târgului MIF.

 

 

Talida GOEAN, Secretar Economic

Biroul de Promovare Comercial-Economica Hong Kong si Macao

BPCE Hong Kong si Macao

Taguri: Hong Kong, China, targ, comert, investitii.


Bookmark and Share

13/04/2009 Hong Kong [China]

Regimul economic din Hong Kong este caracterizat prin condiţii comerciale şi juridice favorabile, libertatea comerţului, concurenţa liberă şi deschisă, o reţea financiară foarte bine dezvoltată, o infrastructură de prim rang a transportului şi a comunicaţiilor. În plus, Hong Kong-ul dispune de o mare rezervă de valute şi de monede stabile şi liber convertibile.

Mai multe detalii »