Evenimente viitoare   Singapore- Programul UE - Business Avenues - pentru promovarea exporturilor tarilor UE in Asia de Sud-Est

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Produse alimentare finite şi băuturi
  • Locaţia   -   Singapore
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului11/01/2018 - 20/05/2018

Oportunitate pentru firmele românești exportatoare de produse alimentare organice de a participa la Programul UE (Business Avenues) de promovare a exportului în țările din Asia de Sud-Est.


În perioada 15-20 mai 2018 va avea loc în Singapore şi Vietnam misiunea economică “Organic Food & Beverage”, organizată de Uniunea Europeană prin programul Business Avenues pentru ţările din Sud-Estul Asiei.

 Firmele din România activând în sectorul producţiei de alimente organice şi naturale pot participa la această misiune economică a UE, fiindu-le alocate fiecăreia un spaţiu standard de expunere în pavilionul UE, înregistrarea pentru participare având ca termen limită data de 26.01.2018. Pentru informaţii referitoare la aplicaţia de înregistrare, se va accesa web site-ul www.eu-gateway.eu şi emailul: coaching.network@eu-gateway.eu 

Firmele din UE, inclusiv din România, care doresc să participe la misiunile economice Business Avenues vor fi selectate pe baza următoarelor criterii:

-           companiile să fie operaţionale şi să aibă istoric financiar de peste 3 ani;

-           să aibă capital subscris de provenienţă UE şi să aibă sediul central într-unul dintre statele membre;

-           să activeze în domeniul de activitate corespunzător tematicii misiunilor economice;

-           să prezinte o cifră de afaceri relativ solidă şi să dovedească că au relaţii de colaborare internaţională sau strategii de business pentru ţările în care se organizează misiunile economice.

Firmelor participante li se va acorda asistenţă în vederea pregătirii modului de prezentare, a promovării şi realizării de matchmaking (inclusiv vor fi invitate la Bruxelles pentru training). Fiind finanţate din fonduri europene (100% pentru construcţia pavilionului UE în care expun firmele din UE selectate, 100% pentru realizarea catalogului firmelor participante şi co-finanţare de până la 1.000 Euro a costurilor de cazare pentru o cameră/reprezentant al firmei în hotelul selectat de UE, firmelor revenindu-le 100% costurile legate de transportul internaţional), aceste misiuni au ca follow-up un raport realizat de Directoratul General pentru Creştere (DG Grow) din cadrul Comisiei Europene şi o evaluare la un an de zile.

Calendarul misiunii economice “Organic Food & Beverage” este următorul:

Singapore
Perioada: 15 – 16 Mai 2018
Locaţia: Suntec Singapore International Convention and Exhibition Centre
1 Raffles Boulevard, Suntec City, Singapore 039593


Ho Chi Minh City, Vietnam
Perioada: 18 – 20 Mai 2018
Locaţia: White Palacce Convention Centre
194 Hoàng Văn Thụ Street, ward 9, Phú Nhuận district, HCMC, Vietnam

Sectorul produselor alimentare şi al băuturilor organice în Singapore începe să se dezvolte odată cu conştientizarea de către populaţie a beneficiilor consumului de alimente naturale şi organice, dar şi a sporirii veniturilor. Totalul vânzărilor cu amănuntul de produse organice pe piaţa singaporeză este estimat la 10-15 milioane USD, Singapore neavând resurse naturale pentru dezvoltarea sectorului agricol, ţara importând peste 80% din alimentele organice şi naturale consumate la intern.

Programul “Business Avenues - BA” în regiunea Asiei de Sud-Est a fost construit pe modelul de succes al programului UE intitulat „EU Gateway”, prin care firmele din spaţiul comunitar pot participa, cu finanţare europeană şi sub pavilion UE, la misiunile economice acoperind şapte domenii de activitate considerate de UE ca prioritare pentru promovarea bunurilor şi serviciilor UE pe pieţele sud-est asiatice (sectorul materialelor de construcţii şi tehnologiilor conexe; mobilă şi decoraţiuni interioare; apă şi mediul înconjurător; produse organice şi băuturi; energie verde; echipamente medicale; IT&C). Urmare succesului programului BA pilot, început în anul 2015, având ca destinaţie doar trei ţări din regiunea sud-est asiatică, adică Singapore, Malaezia şi Vietnam, în anul următor au mai fost incluse Indonezia, Filipine şi Thailanda. De menţionat este faptul că Singapore este singura țară, din cele 6, aleasă ca destinaţie în cazul tuturor misiunilor economice din programul BA, fiindu-i astfel recunoscut de către UE statutul de hub comercial, financiar şi tehnologic în regiune.

Pentru anul 2018 au mai fost anunțate următoarele misiuni economice în cadrul programului Business Avenues în regiunea Asiei de Sud-Est:

 -           “Information and Communication Technologies”, în Singapore şi Thailanda, în perioada 25-30 iunie 2018, termenul limită de înscriere fiind 9 martie 2018;

-           „Enviroment and Water Technologies”, în Singapore şi Malaezia, în perioada 8-13 iulie 2018, termenul limită fiind 16 martie 2018;

-           „Healthcare and Medical Technologies”, în Filipine şi Singapore, în perioada 27-31 august 2018, termenul limită fiind 11 mai 2018;

-           „Green Energy Technologies”, în Singapore şi Indonezia, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie 2018, termenul limită fiind 15 iunie 2018.

BPCE Singapore

Taguri: Singapore, evenimente viitoare, acces pe piete, oportunitati de afaceri.


Bookmark and Share

12/01/2018 Singapore

Cu o suprafață mică, fără resurse naturale, această insulă/oraș/stat a reușit, multumiță în parte amplasării geografice în cadrul culoarelor maritime și aeriene din Asia, cu doar 5,6 milioane de locuitori, în cei peste 52 de ani de la independență, să devină unul dintre cele mai importante hub-uri comerciale, financiare și tehnologice din Asia de Sud-Est. Cu o economie de piață puternic dezvoltată, Singapore are unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume, este cel de al patrulea centru financiar și a șasea economie la nivel global în materie de inovare.

Mai multe detalii »