Evenimente viitoare   Seminar privind achizitiile ONU de bunuri si servicii

Informaţii despre eveniment

  •   -  
  • Locaţia   -   Statele Unite ale Americii
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului - 01/04/2010

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) achizitioneaza anual, prin agentiile sale specializate, bunuri si servicii in valoare de peste 10 miliarde USD, de la furnizori (producatori si exportatori) din intreaga lume.


Intrucat o piata de asemenea dimensiuni constituie o uriasa (potentiala) rampa de lansare inclusiv pentru produsele si serviciile romanesti de export si cu intentia de a stimula interesul mediilor de afaceri din Romania cu privire la piata achizitiilor publice din sistemul Organizatiei Natiunilor Unite, la 19 august 2009, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a organizat un Seminar de mediatizare pe aceasta tema la care au participat numerosi reprezentanti ai unor societati comerciale romanesti interesate in inscrierea in baza de date de furnizori ONU, acesta fiind de altfel si primul pas in procesul de ofertare.

Principalele aspecte abordate in cadrul Seminarului au fost:

- Produsele care sunt achizitionate prin sistemul ONU;

- Procedura de inregistrare în baza de furnizori a ONU;

- Modalitatea de participare la licitatiile organizate pentru diverse achizitii;

- Modalitatile de promovare a ofertelor de produse si servicii.

Pentru asigurarea unei mai largi mediatizari a modalitatilor concrete prin care companiile romanesti ar putea sa beneficieze de posibilitatile (si avantajele) oferite de existenta acestei piete specializate, prezentam, anexat, o sinteza a principalelor idei si recomandari rezultate din dezbaterile din cadrul Seminarului. Piata achizitiilor ONU

In acelasi sens, va aducem la cunostinta ca European Union Procurement Forum- asociaţie a ţărilor membre UE a cărei activitate are ca scop îmbunătăţirea cunoştinţelor pe care firmele din statele membre le au despre sistemul de achiziţii al ONU şi dezvoltarea abilităţii acestora de a deveni furnizori în cadrul acestui sistem, organizeaza in fiecare an, la New York (în aprilie 2010 va fi organizata a VII-a ediţie a acestuia), un Seminar international dedicat, la care sunt invitate firmele din statele UE si în cadrul căruia sunt prezentate de către experţii ONU, oportunităţile active de achizitii pentru produsele şi serviciile pe care aceste firme le oferă. Seminarul include, pe lângă prezentările generale, grupuri de lucru pe teme de interes sectorial, precum şi întâlniri bilaterale cu experţii ONU specializaţi in achiziţii.

Inscrierile de participare pentru Seminarul din aprilie 2010 se afla intr-o faza avansata de definitivare (la data prezentei mai existand poate doar putine locuri) insa pentru firmele din Romania este deschisa oportunitatea de a se înscrie pentru participare la editia din primăvara anului 2011, datele exacte urmând a fi comunicate ulterior celor interesati.

De asemenea, informam ca reprezentanta economica a MECMA din New York (BPCE New York, 200 E 38 Street, New York, NY 10016, Tel. 212-6811988; Fax 212-6812864; persona de contact: domnul consilier Chivel Porumb, e-mail: chivel.porumb@romconsny.org; bcenewyork1@romconsny,org) elaboreaza periodic un Buletin virtual (in limba engleza) care contine oportunitatile de participare la licitatiile organizate in sistemul de achizitii al ONU (si in cel de achizitii publice din jurisdictia consulara New York), care poate fi accesat pe pagina web www.portaldecomert.ro, la sectiunea „Oportunitati de afaceri”.

Pe langa oportunitatile de participare la licitatiile care urmeaza a fi organizate, Buletinul contine si date privind licitatiile deja adjudecate si firmele castigatoare, atat pentru informare, cat si pentru eventualitatea in care firmele romanesti ar putea avea in vedere o abordare indirecta a sistemului de achizitii publice (participare in calitate de subcontractori ai contractorilor autorizati).

Pe viitor, pentru unele sectoare (IT, pentru inceput), urmeaza a fi adaugate anexe separate, continand date si informatii dedicate, cu precadere, acestora.

America

Taguri: Evenimente viitoare, SUA.


Bookmark and Share

03/02/2009 Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii sunt situate in America de Nord, intre Oceanul Atlantic (la est) si Oceanul Pacific (la vest), invecinandu-se cu Canada (la nord) si Statele Unite Mexicane (la sud). Coordonatele geografice sunt 38.00 latitudine nordica si 97.00 longitudine vestica

Mai multe detalii »