Evenimente viitoare   Săptămâna IMM-urilor 6 - 14 mai 2009

Informaţii despre eveniment

  •   -  
  • Locaţia   -   România
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului06/05/2009 - 14/05/2009

Domeniu: Promovare a antreprenoriatului în Europa şi informare a antreprenorilor


saptamana Europeana IMM

Ce este Săptămâna IMM-urilor?

 

Prima Săptămână europeană a IMM-urilor, care va avea loc în perioada 6 - 14 mai 2009, este o campanie de promovare a antreprenoriatului în Europa şi de informare a antreprenorilor despre ajutorul de care pot beneficia la nivel european, naţional şi local. Acest eveniment pune la dispoziţia IMM-urilor o gamă largă de informaţii, sfaturi, ajutor şi idei în scopul dezvoltării activităţilor lor.

Pe parcursul anului 2009 vor fi organizate evenimente pentru a informa, oferi ajutor şi crea puncte de legătură între antreprenorii existenţi şi potenţiali, precum şi pentru a veni în sprijinul acestora în a dezvolta noi idei şi în a beneficia de informaţii şi asistenţă personalizată.

Săptămâna IMM-urilor încurajează şi ajută IMM-urile să-şi atingă potenţialul maxim. Evenimentul va inspira întreprinzătorii potenţiali să ia iniţiativa şi să facă ceea ce este necesar pentru a-şi atinge obiectivele.

Săptămâna Europeană a IMM-urilor este coordonată de Direcţia Generală Întreprinderi şi Industrie a Comisiei Europene, dar cele mai multe din evenimente din cadrul Săptămânii IMM-urilor sunt organizate de către organizaţiile de întreprinderi, organismele abilitate sa acorde sprijin, autorităţile locale şi regionale, şi alte entităţi din ţările participante. Săptămâna IMM-urilor este una din măsurile luate pentru implementarea legii europene pentru întreprinderi mici (Small Business Act), prima politică-cadru exhaustivă pentru IMM-uri din UE şi statele sale membre.

Săptămâna IMM-urilor urmăreşte să:

Informeze: să difuzeze informaţii în legătură cu asistenţa oferită de UE şi autorităţile naţionale întreprinderilor mici

Ofere asistenţă: să creeze un parteneriat EU-IMM, subliniind pe de o parte faptul că Europa este mai puternică dacă există IMM-uri competitive, iar pe de altă parte faptul că UE este gata să le susţină şi să le ofere consiliere

Inspire: să motiveze IMM-urile existente să-şi lărgească orizonturile şi să-şi dezvolte şi extindă activitatea

Împărtăşească: să difuzeze idei şi să împărtăşească experienţa în domeniul antreprenoriatului cu alţi antreprenori

Încurajeze: să încerce să convingă tinerii că antreprenoriatul este o opţiune profesională atractivă

http://ec.europa.eu/enterprise/policies/entrepreneurship/sme-week/index_en.htm

Comisia Europeană – Direcţia Generală Întreprindere şi Industrie

Taguri: promovare, IMM-uri, UE.


Bookmark and Share