Evenimente viitoare   Romania participa la editia 22-a targului international “NORSHIPPING 2009”

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Construcţii de maşini
  • Locaţia   -   Norvegia
  • Subvenţionat
  • Durata evenimentului09/06/2009 - 12/06/2009

Caracterul targului: Echipamente navale


Douasprezece companii reprezentantive din industria navala  a Romaniei (Crisus, Dutch Marine Trading Design, Helmers, Libmar Consulting, Libmar Consulting 1, Menarom,  P.A.Libra, din Galati, Mibarom si Resita Reductoare din Resita, Promex din Braila, Sara din Buzau si Microplasma din Constanta), intentioneaza sa exporte mai agresiv pe piata Norvegiei, prezentandu-si atractiv serviciile adaptate la cerintele pietei in cadrul unui pavilion national de 209 m.p., la Targul International “NORSHIPPING”, care se desfasoara la Oslo in perioada 9-12 iunie a.c.

Convingerea firmelor romanesti exportatoare ca pot exporta mai mult pe aceasta piata a determinat decizia comuna a MIMMCMA  si ANCONAV (Asociatia Constructorilor de Nave din Romania), de a participa la aceasta manifestare promotionala, in cadrul programului de promovare a exportului cu finantare de la bugetul de stat. Aceasta decizie este conforma cu obiectivele strategiei de diversificare a livrarilor de marfuri si servicii romanesti si pe alte piete, din afara Uniunii Europene.

Tinta exportatorilor romani participanti la manifestare nu este numai piata Norvegiei, targul fiind cu caracter international, in fapt unul dintre cele mai mari din lume. Mai mult, expozitia pe langa constructii si reparatii de nave, cuprinde mai multe sectoare complementare: echipamente navale, echipamente de andocare, sisteme elctronice de comunicare si navigare, motoare si sisteme de propulsie, combustibili si lubrifianti, sisteme de securitte, servicii portuare, servicii de consultanta in domeniul maritim, etc., la care se adauga o retea de conferinte si seminarii la nivel de experti din aceste domenii.  

Standul romanesc, impresioneaza nu numai prin suprafata, ci si prin design si un grad ridicat de personalizare a ofertelor firmelor expozante.

Revista de specialitate “Lloyd’s List” si editia speciala a ziarului “Tradewinds” au marcat participarea romaneasca prin 2 articole publicitare, aparute sub brandul de ramura, urmare actiunilor special intreprinse de mediatizare sporita a participarii romanesti.

La deschidere, oficiata in prezenta MS Regele Harald Vsi a doamnei Sylvia Brustard, ministrul comertului si industriei din Norvegia, au participat reprezentanti oficiali ai  celor 52 tari participante la targ, alti oficiali norvegieni, numerosi reprezentanti ai mass mediei locale.

Pe parcursul desfasurarii acestei manifestari, in cadrul programului promotional pregatit in

colaborare cu BPCE din cadrul Ambasadei Romaniei din Oslo, va avea loc un seminar de prezentare a firmelor romanesti, participante la aceasta manifestare, precum si promovari ale produselor  si serviciilor oferite de acestea, pentru atragerea potentialilor parteneri si initierea de contacte cu acestia si cu alti specialisti care viziteaza targul.

 

Coordonatori pavilion :

Carmen Iacob, consilier  MIMMCMA

Simona Penciu, expert CRPC

Remus Popovici, director ANCONAV

DCE

Taguri: constructii, nave, Norvegia.


Bookmark and Share

10/02/2009 Norvegia

Norvegia este asezata in Europa Nordica, ocupand partea vestica a Peninsulei Scandinave, Regatul Norvegiei are 2.542 km de granite.Tara este impartita in doua de Cercul Polar. VECINI: (5 181 km) Oceanul Atlantic (Marea Nordului, Marea Norvegiei), si Oceanul Arctic (Marea Barents) – 2 650 km (21 189 km cu fiorduri si golfuri), Rusia (196 km), Finlanda (716 km), Suedia (1 619 km).

Mai multe detalii »

04/05/2009 Constructii de masini

Cu excepţia ţevilor şi a fitingurilor, în perioada 2002-2006, s-au înregistrat majorări modeste pe segmentul ţevilor şi echipamentelor de procesare, iar piaţa totală a crescut anual cu 3%.

Mai multe detalii »