Evenimente viitoare   Proiectul "NO BORDERS" Romania - Bulgaria

Informaţii despre eveniment

  •   -  
  • Locaţia   -   Bulgaria
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului18/06/2009 - 18/06/2009


PREZENTARE PROIECT "NO BORDERS"

ROMANIA - BULGARIA

18 iunie 2009 

Hotel Danube Plaza, Ruse, Bulgaria

 

     Contextul economic mondial, globalizarea relatiilor economice si nu in ultimul rand criza economica ne obliga sa ne repliem activitatile si deciziile in functie de efectele acestor fenomene: sa taiem din bugete, sa concediem angajatii sau chiar sa inchidem birouri si filiale, dar totodata sa gandim strategii care sa ne ajute sa ne dezvoltam compania, sa cautam noi piete sau noi oportunitati de investitii.  

 

    De ce "No Borders"?

Romania si Bulgaria, doua tari vecine, cu foarte multe asemanari si totodata cu foarte mare  potential de cooperare au fost separate mai multe decenii prin granite care acum au ramas doar simbolice. Transferul persoanelor si marfurilor se face liber intre cele doua tari, iar afacerile transfrontaliere pot fi desfasurate cu foarte mare usurinta. Totusi, granitele de altadata continua sa existe in mintea noastra.  Din acest motiv, suntem adesea mai inclinati in a demara relatii comerciale cu companii din tari mult mai indepartate, pur si simplu pentru ca stim prea putine despre tara de langa noi.

 

    Ascent Group, in parteneriat cu UNPR - Uniunea Nationala a Patronatului Roman, BRCCI Camera de Comert si Industrie Bulgaro Romana si revista Manager si-a propus sa darame aceasta ultima granita imaginara, prin evenimentul "No Borders"-  o intalnire de afaceri bilaterala romano-bulgara, organizata la Ruse in sala de conferinte a Hotelului Danube Plaza in data de 18 iunie 2009. La acest eveniment vor participa un numar important de companii din Romania si din Bulgaria, scopul acestei misiuni economice fiind acela de a incuraja colaborarea transfrontaliera intre companiile din Romania si Bulgaria, respectiv de a stimula parteneriatele de afaceri pentru companii din ambele tari.

Nu in ultimul rand, "No Borders" este un proiect care isi propune sa incurajeze investitorii din Romania si Bulgaria, respectiv sa le faciliteze accesul pe piata vecina beneficiind de oportunitatile pe care cealalta tara le ofera investitorilor.

 

    Cui se adreseaza evenimentul No borders"?:

·     companiilor romanesti interesate de demararea unei afaceri in Bulgaria

·     companiilor bulgare interesate de demararea unei afaceri in Romania

·     companiilor romanesti sau bulgare interesate de identificarea de clienti in cealalta tara

·     companiilor romanesti sau bulgare interesate de identificarea de furnizori in cealalta tara

·     companiilor romanesti sau bulgare interesate de identificarea de parteneri de afaceri in cealalta tara

·     companiilor romanesti sau bulgare interesate sa afle informatii despre mediul de afaceri, dar si despre cadrul legal si fiscal din cealalta tara

 

    Cum se va derula evenimentul?

Evenimentul No Borders se va derula pe parcursul unei singure zile, in data de 18 iunie 2009, in  Ruse si va consta in:

·     o serie de scurte prezentari cu privire la mediul de afaceri, cadrul legal si fiscal al fiecarei din cele 2 tari, precum si a principalelor oportunitati de afaceri pe care acestea le ofera

·     intalniri bilaterale intre oamenii de afaceri prezenti si posibili parteneri de afaceri din cealalta tara.

 

    Taxe de participare:

- 75 Euro / participant (include participarea la eveniment pentru un reprezentant al companiei, un coffe- break si masa de pranz);

- pentru membrii UNPR se percepe un discount, taxa fiind de 60 Euro/participant

- pentru companiile care inregistreaza mai multi participanti se precepe o taxa de 30 Euro + TVA / participant incepand cu al doilea participant.

 

Pentru a face acest eveniment foarte practic si util participantilor, in functie de domeniul de interes specificat de catre acestia pe formularele de aplicare, Ascent Group va identifica si invita la eveniment potentiali parteneri de afaceri din tara vecina.

In continuare va prezentam programul evenimentului.

 

 

PROGRAM

Intalnirea de afaceri bilaterala Romano - Bulgara "No Borders"

 

18 iunie 2009

 

10.00-10.15    Deschidere

10.15-11.30    Interventii ale oficialitatilor invitate

11.30-13.30    Prezentari cu privire la mediul de afaceri, cadrul legal si fiscal al fiecareia din cele 2 tari, precum si a principalelor oportunitati de afaceri pe care acestea le ofera

13.30-14.30    Pranz

14.30-16.30    Intalniri bilaterale intre companii, vizite de lucru

16.30             Incheierea evenimentului

 

 

Pentru detalii suplimentare si inscrieri va invitam sa ne contactati la:

Ascent Group Romania

Bucuresti, str. Vespasian, nr. 34, sector 1

tel: + 40-21- 569 36 70

fax: + 40-21- 312 12 61

e-mail: office@ascentgroup.ro

persoana de contact: Nicolae Enache

 

Ascent Group Bulgaria

Sofia, Zora 1 Str., fl. 1, apt. 4, 1505

tel: + 359 - 2 971 1275

fax: + 359 - 2 971 12 75

e-mail: office@ascentgroup.bg

persoana de contact: Mina Abrasheva

 

Inscrierea participantilor poate fi facuta si utilizand link-ul: formular de inregistrare.

 

 

 

BPCE Sofia

Radu Calin MOLDOVAN, Consilier economic

Tel/fax: +359 2 9712478

Fax:     +359 2 9733412

Mobil   +359 886957763

BPCE - Sofia

Taguri: Bulgaria.


Bookmark and Share

09/02/2009 Bulgaria

Bulgaria este membra a Uniunii Europene (2007) si a celor mai importante instituţii şi organizaţii internaţionale: ONU, OMC, NATO, UNCTAD, BM, FMI, BERD, OCDE, OSCE, OCEMN şi altele. Relatiile politice si economice dintre Romania si Bulgaria sunt din ce in ce mai stranse fiind influentate in mod pozitiv de vecinatatea geografica si de aderarea simultana la Uniunea Europeana. Comertul bilateral din ultimii 10 ani s-a caracterizat printr-o crestere constanta a volumului total al schimburilor comerciale bilaterale si printr-un sold pozitiv al balantei comerciale in favoarea Romaniei. Schimburilor comerciale romano-bulgare a ajuns in anul 2008 la 2366,39 milioane euro (+52,9%), din care exportul a fost de 1389,98 milioane euro (+47,7%), importul de 976,41 milioane euro (+61,1%), iar soldul +413,57 milioane euro. Principalele marfuri exportate din Romania sunt: produsele minerale (combustibili), metalele comune si articolele din acestea, produse ale industriei chimice, materiale plastice, cauciuc, masini si echipamentele electrice, produse alimentare, iar din Bulgaria au fost importate: metalele comune si articolele metalice, produsele alimentare, vehicule, produsele vegetale, masinile, aparatele si echipamentele electrice, produsele chimice.

Mai multe detalii »