Evenimente viitoare   Misiune de crestere a UE in Republica Populara Chineza

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Acţiuni de cooperare si oportunităţi de investiţii
  • Locaţia   -   Republica Populară Chineză
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului10/06/2013 - 20/07/2013

Misiune economica de "crestere verde" organizata de Comisia Europeana si condusa de vice-presedintele CE Antonio Tajani in Republica Populara Chineza


COMUNICAT DE PRESĂ

 

În perioada 18 - 20 Iulie 2013, vicepreşedintele Comisiei Europene, domnul Antonio Tajani, împreună cu comisarul european pe probleme de mediu, domnul Janez Potocnik va conduce o misiune economică ”de creştere” – “Green Mission for Growth”, în Republica Populară Chineză.

Aceste “Misiuni de Creştere” sunt iniţiative în cadrul eforturilor de stimulare a creşterii şi competitivităţii industriei europene, precum şi de implementare a Comunicării Comisiei Europene în domeniul internaţionalizării IMM-urilor.

În timpul acestor misiuni în economiile emergente, vicepreşedintele Tajani este insoţit de o delegaţie de oameni de afaceri europeni. Pentru prima dată vicepreşedintele Tajani va fi însoţit de comisarul european Janez Potocnik, tema centrală a misiunii fiind “creşterea verde”, având în vedere provocările şi interesul major al Chinei în asigurarea unei creşteri sustenabile în condiţiile conservării mediului înconjurător.

Sunt trei obiective principale: i) să promoveze o creştere sustenabilă, avantajoasă pentru ambele părţi, ii) să sprijine companiile europene, inclusiv IMM-urile să acţioneze pe piaţa din China, iii) să promoveze intensificarea cooperării între firmele din statele membre şi cele din R.P: Chineză prin participarea, împreună cu antreprenorii locali, la evenimentele de interes major care se organizează.

Domeniile de interes:

·         calitatea aerului

·         tratarea apei

·         managementul deşeurilor

·         managementul resurselor şi energiei

·         tehnologii ecologice, prietenoase mediului inconjurător

 

Se ştie că atât firmele europene, cât şi cele chineze manifestă un interes crescut pentru oportunităţile oferite de aceste sectoare. În plus, Parteneriatul pentru Urbanism UE/China semnat în mai 2012, poate de asemenea reprezenta o oportunitate pentru acele firme din Uniunea Europeană care au capacitatea de a răspunde cererii în creştere pentru tehnologiile sustenabile şi produsele necesare urbanizării rapide a Chinei.

 

 

 

 

În ceea ce priveşte calendarul evenimentelor, informaţii detaliate vor fi postate pe site-ul dedicat: http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/antonio-tajani/asia/china/index_en.htm, care oferă companiilor şi posibilitatea de a-şi exprima intenţiile de participare la această misiune.

 

Participarea antreprenorilor/ liderilor companiilor interesate într-o cooperare cu China va avea o contribuţie majoră la succesul acestei misiuni. Cei care consideră participarea la această misiune alături de vicepreşedintele Tajani şi comisarul european Potocnik utilă intereselor lor, sunt încurajaţi să se înscrie, completând formularul de pe site-ul dedicat, sau pe e-mail: Anna.SOLE-MENA@ec.europa.eu. Termenul limită pentru înscrieri 16 iunie 2013.

 

 

În aceste misiuni, companiile îşi asigură din fonduri proprii cheltuielile de deplasare (transport şi cazare). Comisia Europeană va asigura rezervări de grup pentru cazare, precum şi transport local.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul general al “misiunilor de creştere” http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/index_en.htm.

 

NOTA. Companiile interesate de participarea la această misiune se pot adresa şi direct cabinetului ministrului economiei, la adresa de e-mail: office_minister@minind.ro.

 

Biroul de Presă

al Ministerului Economiei

 

DCE

Taguri: UE, China, evenimente viitoare, acces pe piete.


Bookmark and Share

02/02/2009 Republica Populară Chineză

Relatiile bilaterale dintre Uniunea Europeana si R.P.Chineza sunt reglementate de o serie de acorduri si tratate care constituie cadrul juridic de desfasurare al acestora. Atât China pentru UE cât şi UE pentru China reprezintă parteneri strategici, cadrul general de derulare al evenimentelor de natură politico-economică dintre cele două entităţi fiind caracterizat de o componentă suplimentară de diplomaţie. În pofida multiplelor disfuncţii de natură comercială relaţia dintre UE şi China are continuitate şi consistenţă.

Mai multe detalii »