Evenimente viitoare   Manifestarea internationala “Tex-Styles India”

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Materiale textile şi articole din acestea
  • Locaţia   -   India
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului24/02/2010 - 27/02/2010

Domeniu: textile


In perioada 24-27 februarie 2010, va avea loc la New Delhi editia a 16-a a manifestarii internationale “Tex-Styles India”.

Locul desfasurarii: PRAGATI MAIDAN, New Delhi

Tel :+91-11-23371100 / 23371122

Fax :+91-11-23371122

Manifestarea este organizata de India Trade Promotion Organisation (A Government of India Enterprise). La editia din anul 2009, au participat peste 1355 de oameni de afaceri, inclusiv 545 de contractori straini din peste 80 tari si 247 agenti din India care reprezinta interesele unor mari companii internationale.

In cadrul targului vor fi expuse urmatoarele produse: materiale textile, fire si fibre naturale si sintetice, tricoturi, articole artizanale, produse executate manual, accesorii, cadouri din materiale textile, saluri, esarfe. Pe langa expozitia propriu zisa se vor organiza pavilioane speciale pentru prezentarea de fibre textile, trend in moda, pavilion tematic, galerii ale designerilor, etc. Fiecare din acestea va fi realizat in cooperare cu creatori internationali si locali de moda si experti din domeniu.

Noul concept de targuri virtuale va fi introdus pentru prima data in cadrul acestei manifestari care va ramane pe web-site inca trei luni de la terminarea evenimentului.

Detalii se pot gasi pe: www.texstylesindia.com

Targul Tex-Styles India se bucura de sprijinul tuturor organizatiilor care promoveaza domeniul textilelor din India, asociatiilor industriale, institutelor de moda si ministerelor de resort indiene.

Detalii referitoare la taxele de inscriere pentru participanti sau la programul de vizitare puteti afla de pe siteul: www.texstylesindia.com

Sau luand legatura cu dna. Dr. Sheela Bhide, I.A.S., - Chairman si Director General al India Trade Promotion Organisation la adresa de mail: cmditpo@itpo-online.com.

Ambasada Romaniei New Delhi

Taguri: India, eveniment, manifestare, expozitie, textile, moda.


Bookmark and Share

02/02/2009 India

India este localizata in continentul asiatic in partea de Sud – Est. India se invecineaza cu Bangladesh, Bhutan, Birmania, China, Nepal si Pakistan si este marginita de Marea Arabica si Golful Bengal. Terenul este divers, cu platou ridicat in sud (Deccan Plateau), plat de-a lungul Gangelui, desert in vest si muntii Hymalaya in nord. - Divizii administrative: exista 28 state si 7 uniuni teritoriale: Andaman and Nicobar Islands*, Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Chandigarh*, Chhattisgarh, Dadra and Nagar Haveli*, Daman and Diu*, Delhi*, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu and Kashmir, Jharkhand, Karnataka, Kerala, Lakshadweep*, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Odisha, Puducherry*, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttar Pradesh, Uttarakhand, West Bengal - Resurse naturale: carbune (a patra rezerva mondiala), minereu de fier, magneziu, mica, bauzita, elemente rare, minereu de titanium, chromite, gaze naturale, diamante, petrol, teren arabil. - Apartenenta la principale Organizatii Internationale: ASEAN, BRICS, FAO, G-15, G-20, G-24, G-77, CERN (observator), IMF, IMSO, Interpol, OECD, SAARC, UN, UNCTAD, UNESCO, UNWTO, UPU, WTO etc.

Mai multe detalii »

20/08/2010 Confectii

04/05/2009 Materiale textile şi articole din acestea

Importurile de confecţii ale Uniunii Europene (UE) provenind din ţările în curs de dezvoltare au scăzut atât ca volum cât şi ca valoare în trimestrul al III-lea al anului 2008. Pe ansamblu, din luna noiembrie 2008 şi până în prezent, importurile de confecţii ale UE au scăzut în medie cu 4,5%. Piaţa Marii Britanii a înregistrat cea mai drastică scădere (9,5%), fiind urmată de cea a Italiei (3,2%), Spaniei (2,8%) şi Franţei (1,5%). Experţii estimează că importurile vor scădea în continuare şi în primele şase luni ale anului 2009. Operatorii de retail din UE au raportat pierderi ale marjei de profit de până la 30%. O parte dintre aceştia iau în considerare închiderea centrelor de desfacere şi renunţarea la planurile de extindere. Prin schimbarea metodelor de achiziţie - amânarea acesteia, cumpărarea de cantităţi mai reduse în urma unor negocieri dure - operatorii de retail exercită presiuni crescute asupra furnizorilor provenind din ţările în curs de dezvoltare. Piaţa confecţiilor a devenit, de fapt, o piaţă în care cumpărătorul este avantajat. Cu o ofertă din partea ţărilor în curs de dezvoltare dublă faţă de cerere, s-a declanşat o luptă acerbă pentru comenzi.

Mai multe detalii »