Evenimente viitoare   India, "Make in India Week"

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Acţiuni de cooperare si oportunităţi de investiţii
  • Locaţia   -   India
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului13/02/2016 - 18/02/2016

In perioada 13 - 18 feb 2016 va avea loc manifestarea expozitionala "Make in India Wek" care va cuprinde expozitii, forumuri, seminarii si intalniri de afaceri


In perioada 13 – 18 februarie 2016 va avea loc la Mumbai?India, un eveniment de marca denumit „Make in India Week”, care se va concentra pe potentialul  urias pe care il poseda India, in ceea ce priveste proiectarea, inovarea si sustenabilitatea sectorului industrial de productie. Evenimentul are la baza campania  guvernului „Make in India”, campanie ce isi propune transformarea Indiei intr-un hub de productie mondial.

Primul ministru indian Narendra Modi a luat initiativa de a lansa in luna septembrie 2014, campania « Make in India » considerat cel mai ambitios proiect al sau, care are la baza interesul autoritatilor de a face din industria manufacturiera una din principalele ramuri industriale, care sa detina o cota majora in formarea PIB-ului, tinand cont ca in prezent, industria producatoare se limiteaza la doar 14-17 % din PIB. In acest context esenta politicii guvernului Indian din ultima perioada, s-a concentrat pe atragerea investitorilor si companiilor straine pentru implementarea si realizarea operatiunilor de productie in India, cu intentia ca ulterior sa fie creat si un centru global de export

Evenimentul „Make in India Week” desfasurat pe parcursul unei saptamani, va constitui o platforma pentru expunerea produselor inovative si a fluxurilor tehnologice dezvoltate in India, impreuna cu prezentarea  perspectivelor de dezvoltare a sectorului de productie pentru urmatorii  ani. La aceasta importanta actiune care se va desfasura sub forma de Conferinta si Expozitie, sunt iinvitati sa participe oameni de afaceri, investitori, specialisti, autoritati, cadre universitare tehnicieni din Europa, America, Asia si Africa.

 Manifestarea va cuprinde Expozitia principala „Make in India Center” precum si Forumul de Afaceri „CNN – Asia Business Forum” prevazut a contine seminarii, intalniri B2B, mese rotunde si sesiuni interactive privind provocarile economice si oportunitatile de investitii din Asia in general si India in special. La forum vor participa analisti economici si manageri de firme din domeniul finante, industrie si proiectare.

In paralel va avea loc si seminarul „Urban Planning Semminar on re-imagining Mumbai”, care se va concentra pe necesitatea consolidarii parteneriatelor pentru transformarea orasului Mumbai intr-un „smart city”.

Alte evenimente de anvergura care se vor desfasura cu ocazia „Make in India Week” sunt:

- „Empowerment through Design” un panel care isi propune reganidrea practicilor pentru design si proiectare moderna;

- „Maharashtra Night”, o seara dedicata media, culturii si divertismentului, organizata de statul gazda Maharashtra;

- „Exhibition on craft, art, techology and textiles” manifestare unde muzeele si galeriile de arta din Mumbai vor expune produse si articole de arta, artizanat si textile.

- „Experience India” – un festival al mancarii de strada.

 

Evenimentul „Make in Indai Week” va fi organizat de Departamentul pentru Promovarea Politicilor Industriale din Ministerul Industriilor si Comertului, in parteneriat cu Ministerul indian al Afacerilor Externe si cu sprijinul guvernului statului Maharashtra. La expozitie sunt asteptati peste 500 de expozanti locali si internationali si peste 20.000 vizitatori, iar ceremonia de inaugurare va fi onorata de prezenta primului-ministru Narenda Modi.

Pentru mai multe detalii si informatii legate de participarea sau prezenta la acest eveniment a firmelor romanesti, sugeram ca cei nteresati sa contacteze organizatorul evenimentului : Departamentul pentru Promovarea Politicilor Industriale la telefon +91-11-230.62.856; e-mail: sahni.pallika@nic.in, persoana de contact doamna Palika Sahni, director,  website: http://www.makeinindia.com/mumbai-week  

 

De asemenea, pentru alte detalii suplimentare, cei interesati se pot adresa la BPCE New Delhi, nr tel: +91.11.261.45.403 sau email: ecorom.delhi@gmail.com, persoana de contact Ionut Viziru.

BPCE New Delhi

Taguri: India, manifestare promotionala.


Bookmark and Share

02/02/2009 India

India este localizata in continentul asiatic in partea de Sud – Est. India se invecineaza cu Bangladesh, Bhutan, Birmania, China, Nepal si Pakistan si este marginita de Marea Arabica si Golful Bengal. Terenul este divers, cu platou ridicat in sud (Deccan Plateau), plat de-a lungul Gangelui, desert in vest si muntii Hymalaya in nord. - Divizii administrative: exista 28 state si 7 uniuni teritoriale: Andaman and Nicobar Islands*, Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Chandigarh*, Chhattisgarh, Dadra and Nagar Haveli*, Daman and Diu*, Delhi*, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu and Kashmir, Jharkhand, Karnataka, Kerala, Lakshadweep*, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Odisha, Puducherry*, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttar Pradesh, Uttarakhand, West Bengal - Resurse naturale: carbune (a patra rezerva mondiala), minereu de fier, magneziu, mica, bauzita, elemente rare, minereu de titanium, chromite, gaze naturale, diamante, petrol, teren arabil. - Apartenenta la principale Organizatii Internationale: ASEAN, BRICS, FAO, G-15, G-20, G-24, G-77, CERN (observator), IMF, IMSO, Interpol, OECD, SAARC, UN, UNCTAD, UNESCO, UNWTO, UPU, WTO etc.

Mai multe detalii »