Evenimente viitoare   India, "Global Exhibition on Services"

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Alte servicii comerciale
  • Locaţia   -   India
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului24/02/2016 - 26/02/2016

in perioada 24-26 februarie 2016 se va desfasura la New Delhi, expozitia din domeniul serviciilor "Global Exhibition on Services"


 In perioada 24 - 26 februarie 2016, va avea loc la Centrul Expozitional International din New Delhi “Pragati Maidan” cea de-a doua editie a Expozitiei Internationale „Global Exhibition on Services” cea mai importanta manifestare expozitionala dedicata promovarii si consolidarii comertului cu servicii din India.

Cea de-a doua editie a „Global Exhibition on Services” isi propune sa dezvolte comertul cu servicii, constituind o platforma practica pentru incurajarea parteneriatelor internationale. Evenimentul va gazdui principali jucatori de pe piata locala si internationala de servicii si va contribui la crearea de sinergii intre acestia, fiind o ocazie deosebita pentru pozitionarea afacerii in fata factorilor de decizie din mediul public si privat

Comertul global cu servicii inregistreaza cresteri constante in ultimii ani,  fiind mai putin afectat de conjunctura economica globala. In anul 2014 comertul total cu servicii a atins 4,8 trilioane USD, cu o crestere de 3,2,% fata de anul precedent. Fluxul de investitii directe in acest sector, pe glob, a fost de 1,47 trilioane USD, iar comertul cu servicii a reprezentat 22% din totalul comertului mondial in anul 2014, fata de 20% in anul 2013.

India s-a clasat pe locul al 2-lea in topul tarilor cu cea mai mare crestere in sectorul serviciilor si s-a situat pe pozitia a 6-a in topul global al exportatorilor de servicii, in anul 2013. Cresterea  comertului cu servicii a fost de 8,5%, mai mare decat cresterea economica a tarii de 7,1% (media)  in perioada 2000/2001 – 2013/2014. Sectorul servicii contribuie cu 57% la formarea PIB si cu 28% la totalul locurilor de munca.

Sectoarele pe care expozitia «  Global Exhibition on Services » se va concentra sunt urmatoarele: IT&C, turism, media si entertainment, sanatate, logistica, servicii financiare si banking, educatie, cercetare si dezvoltare, servicii aeriene, IMM-uri in servicii, etc.

La prima editie din anul 2015, au fost inregistrati 350 de expozanti, 3000 intalniri de afaceri, 500 delegatii straine din 60 de tari si participari din 18 state ale Indiei.

Manifestarea expozitionala este organizata de  catre Ministerul indian al Industriei si Comertului, in parteneriat cu Consiliul de Promovare al Exporturilor de Servicii si respectiv Confederatia Indiana a Industriilor. Pe parcursul expozitiei vor fi dedicate seminarii si mese rotunde care se vor adresa domeniilor specifice si vor facilita intalnirile de afaceri si schimburile de experienta.

Organizatorii vor acorda firmelor romanesti reduceri la tarife si anumite gratuitati in cazul in care va exista o participare cu stand propriu la targ. De asemenea, daca exista participari  de la mai multe firme din Romania, organizatorii vor  putea negocia obtinerea unor reduceri la cazare, pe durata expozitiei

Pentru mai multe detalii si informatii firmele romanesti interesate sa participe sau sa viziteze aceasta manifestare expozitionala sunt rugate sa contacteze organizatorul evenimentului, si anume: Confederatia Indiana a Industriilor, la coordonatele urmatoare: tel: +91.11.45771015, sau 45771053, fax: +91.11.24626149, persoana de contact: doamna Amita Sarkar, director general adjunct sau doamna Anjula Singh Solanky director, email: amita.sarkar@cii.in si anjula.solanky@cii.in website:www.cii.in 

,De asemenea, pentru alte detalii suplimentare, cei interesati se pot adresa la BPCE New Delhi, nr tel: +91.11.261.45.403 sau email: ecofromania@airtelmail.in  persoana de contact Ionut Viziru.

BPCE New Delhi

Taguri: India, expozitie internationala de servicii.


Bookmark and Share

02/02/2009 India

India este localizata in continentul asiatic in partea de Sud – Est. India se invecineaza cu Bangladesh, Bhutan, Birmania, China, Nepal si Pakistan si este marginita de Marea Arabica si Golful Bengal. Terenul este divers, cu platou ridicat in sud (Deccan Plateau), plat de-a lungul Gangelui, desert in vest si muntii Hymalaya in nord. - Divizii administrative: exista 28 state si 7 uniuni teritoriale: Andaman and Nicobar Islands*, Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Chandigarh*, Chhattisgarh, Dadra and Nagar Haveli*, Daman and Diu*, Delhi*, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu and Kashmir, Jharkhand, Karnataka, Kerala, Lakshadweep*, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Odisha, Puducherry*, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttar Pradesh, Uttarakhand, West Bengal - Resurse naturale: carbune (a patra rezerva mondiala), minereu de fier, magneziu, mica, bauzita, elemente rare, minereu de titanium, chromite, gaze naturale, diamante, petrol, teren arabil. - Apartenenta la principale Organizatii Internationale: ASEAN, BRICS, FAO, G-15, G-20, G-24, G-77, CERN (observator), IMF, IMSO, Interpol, OECD, SAARC, UN, UNCTAD, UNESCO, UNWTO, UPU, WTO etc.

Mai multe detalii »