Evenimente viitoare   FRANTA-Licitatie publica pentru constructia unei centrale termo-electrice de 450 MW

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Energetică
  • Locaţia   -   Franţa
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului21/09/2011 - 31/12/2011

Ministrul francez al Economiei, Finantelor si Industriei a aprobat caietul de sarcini al licitaţiei publice pentru construirea unei centrale cu ciclu combinat, pe gaze naturale, cu o putere instalata de aproximativ 450 MW, in apropierea oraşului Brest, în Bretagne.


FRANTA-Licitatie publica pentru constructia unei centrale termo-electrice de 450 MW

 Ministrul francez al Economiei, Finantelor si Industriei a aprobat caietul de sarcini al licitaţiei publice pentru construirea unei centrale cu ciclu combinat, pe gaze naturale, cu o putere instalata de aproximativ 450 MW, in apropierea oraşului Brest, în Bretagne.

Proiectul are ca scop securizarea aprovizionării cu energie electrică a regiunii franceze de la Marea Mânecii, Bretagne si furnizarea energiei termice pentru cca 38.000 de locuinte din zona, în timpul iernii, misiune a serviciului public.

Candidatii la licitatie, au sarcina de a propune locul optim de amplasare a centralei intr-o zona bine delimitata, in caietul de sarcini: 25 km în jurul staţiilor de transformare Loscoat si La Martyre şi 30 km în jurul gării Brennilis.

Constructorul va primi o sumă anuală fixă, care să acopere costurile legate de locul de  instalare a centralei şi punerea rapidă in functiune conform caietului de sarcini.

Programul stabileşte, de asemenea, cerinţele specifice de performanţă şi putere pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie electrică a regiunii.

Proiectele prezentate de ofertanti, conforme cu gradul ridicat de cerinţe tehnice din caietul de sarcini, vor fi evaluate dupa urmatoarele criterii:

-          nivelul primei anuale fixe necesare, pentru constructie;

-          termenul de punere în funcţiune a centralei,

-          compatibilitatea proiectului cu cerintele de protectie a mediului.

 Ultimul criteriu, eliminator, va fi evaluat pe baza unei consultări cu oficialii aleşi locali, din regiunea Bretagne. 

Oferte sunt aşteptate până la sfârşitul anului.

Constructia centralei termoelectrice, până în anul 2015 este un pilon major al  pactului breton electric, pentru a asigura viitorul energetic al regiunii de la Marea Manecii.

Firmele romanesti interesate de participarea la licitatie, vor primi sprijin si relatii suplimentare, la Biroul de promovare comercial-economică Marsilia, tel: +33-491-42-49-12, fax: +33-956-42-49-12; email: bratiloveanug@yahoo.com, consilier Gigel Bratiloveanu.

BPCE MARSILIA

Taguri: Franta, evenimente viitoare, licitatie publica.


Bookmark and Share

09/02/2009 Franţa

Franta metropolitană este situată într-una din extremităţile occidentale ale Europei. Are graniţe de uscat cu Belgia şi Luxemburg (NV), Germania şi Elvetia (E), Italia şi Monaco (SE), Spania şi Andorre (SV). Are ca graniţe Marea Nordului (N), Marea Mânecii (NV), Oceanul Atlantic (V) şi Marea Mediterană (SE). Franţa este unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene, ai spaţiului Schengen şi zonei euro. Este unul din cei cinci membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. Este membru în multiple organizaţii internaţionale: ONU, NATO, OMC, OCDE, FMI, BERD, BIRD, OIF, etc.

Mai multe detalii »