Evenimente viitoare   Ediţia a 80-a a târgului “Izmir International Fair”

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Acţiuni de cooperare si oportunităţi de investiţii
  • Locaţia   -   Turcia
  • Subvenţionat
  • Durata evenimentului08/09/2011 - 18/09/2011


În perioada 8-18 septembrie 2011, Centrul Expoziţional din Izmir, va organiza cea de-a  80 ediţie a târgului internaţional, cu specific general, The 80th Izmir International Fair 2011.

 

La această ediţie jubiliara vor participa numeroase firme turce, iar firme din Austria (invitat de onoare), China, Ucraina, Germania, Iran şi Indonezia vor participa sub pavilion naţional.

 

Având în vedere importanţa acestui eveniment pentru promovarea produselor româneşti pe piaţa Turciei, BPCE Ankara a solicitat şi a obţinut de la organizatori un stand, gratuit, în suprafaţă de 12 mp, în Pavilionul nr. III, dedicat participanţilor străini (conform anexei: Planul pavilionului).

 

Pentru susţinerea si eficientizarea participării biroului nostru la acest important eveniment promoţional, apreciem oportună organizarea unor misiuni economice cu firme româneşti, în perioada de desfăşurare a târgului, respectiv participarea individuală.

 

Firmele româneşti interesate de promovarea produselor pe piaţa Turciei, pot participa la acest eveniment cu cheltuieli minime si pot expune materiale promoţionale, inclusiv mostre mici, în standul BPCE Ankara. Întrucât standul va dispune de dotări minime (masă, scaune si poliţe) acesta poate fi utilizat de firmele româneşti şi ca punct pentru întâlniri de afaceri cu parteneri turci sau străini.

 

Informaţii suplimentare despre „The 80th Izmir International Fair 2011”, sunt disponibile la adresa: http://ief.izfas.com.tr/indexx.php?l=2   

 

BPCE Ankara

BPCE Ankara

Taguri: Turcia, evenimente viitoare, târguri internaţionale.


Bookmark and Share

09/01/2018 Turcia

Turcia este a 17-a economie din lume si a 6-a din Europa, avand o rata medie de crestere de 5% in perioada 2012-2017. Turcia este membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) din anul 1995 şi al Organizaţiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE). În anul 1996, Acordul de Uniune vamală cu UE, după care a adoptat tariful vamal comun al UE (TARIC). Acordul prevede alinierea politicii tarifare în relaţiile cu ţările membre UE, ţările terţe şi cu ţările SGP. Turcia a semnat acorduri de comerţ liber cu tarile membre EFTA, Muntenegru, Albania, Israel, Macedonia, Croaţia, Bosnia – Herţegovina, Maroc, Autoritatea Palestiniană, Siria, Tunisia, Egipt, Georgia, Iordania şi continuă negocierile cu Liban, Insulele Feroe, Africa de Sud, Mexic, Chile şi Rep. Coreea. La comisia mixtă pe probleme de Uniune Vamală, Turcia a menţionat că încheierea de acorduri de comerţ liber cu Republica Coreea, India şi Canada prezintă unele riscuri. Turcia este parte a „Euro-Mediterranean Partnership”, care prevede stabilirea unei zone de comerţ liber în regiunea Mării Mediterane. Turcia dezvolta relaţii cu tarile islamice sub tutela Organizaţiei Islamice de Cooperare, in cadrul căreia deţine secretariatul general. În 1997, a semnat Acordul „Developing Eight Countries (D8), cu Iran, Nigeria, Bangladesh, Egipt, Indonezia, Malaiezia, Pakistan având ca obiectiv dezvoltarea cooperarii economice între ţările islamice. În septembrie 2010, a încheiat un Acord cu Siria, Iordania şi Liban pentru crearea unei zone ce comerţ liber (Mideast Free Trade Zone). Turcia promovează o politică susţinută pentru dezvoltarea relaţiilor economice si politice cu tarile turkofone şi islamice din Balcanii de Vest, zona Marii Caspice (Azerbaidjan, Georgia), Asia Centrală (Turkmenistan, Kazakhstan, Kîrgîstan, Tadjikistan, Uzbekistan), Orientul Mijlociu (Iran, Irak, Siria, Iordania, Liban şi Egipt) şi Africa.

Mai multe detalii »