Evenimente viitoare   A 9-a editie a targului de tehnica militara IDEF, Istanbul

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Apărare naţională, anti-terorism, pază şi securitate
  • Locaţia   -   Turcia
  • Subvenţionat
  • Durata evenimentului

Domeniu: tehnica militara


8 firme romanesti participa cu pavilion national la cea de-a 9-a editie a targului de

                         tehnica militara IDEF-Istanbul 2009 in perioada 27-30 aprilie 2009

 

 

IDEF 2009 si-a deschis portile la data de 27 aprilie a.c. la Istanbul, fiind una dintre cele mai importante manifestari din  domeniu care reuneste peste 450 de expozanti din 48 de tari.

 

La Istanbul expun un numar de 8 societati romanesti specializate in export de servicii si produse ale tehnicii militare sau civile cu aplicatii militare care prezintă la IDEF o parte din capacităţile tehnice si serviciile de care dispune România în acest sector.

 

Prin participarea la acest eveniment, firmele romanesti urmaresc, de asemenea, consolidarea relatiilor de afaceri in zona, precum si deschiderea de noi oportunităţi de afaceri şi de colaborare cu parteneri din Turcia şi din alte zone geografice.

DCE

Taguri: evenimente, tehnica militara, Turcia.


Bookmark and Share

09/01/2018 Turcia

Turcia este a 17-a economie din lume si a 6-a din Europa, avand o rata medie de crestere de 5% in perioada 2012-2017. Turcia este membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) din anul 1995 şi al Organizaţiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE). În anul 1996, Acordul de Uniune vamală cu UE, după care a adoptat tariful vamal comun al UE (TARIC). Acordul prevede alinierea politicii tarifare în relaţiile cu ţările membre UE, ţările terţe şi cu ţările SGP. Turcia a semnat acorduri de comerţ liber cu tarile membre EFTA, Muntenegru, Albania, Israel, Macedonia, Croaţia, Bosnia – Herţegovina, Maroc, Autoritatea Palestiniană, Siria, Tunisia, Egipt, Georgia, Iordania şi continuă negocierile cu Liban, Insulele Feroe, Africa de Sud, Mexic, Chile şi Rep. Coreea. La comisia mixtă pe probleme de Uniune Vamală, Turcia a menţionat că încheierea de acorduri de comerţ liber cu Republica Coreea, India şi Canada prezintă unele riscuri. Turcia este parte a „Euro-Mediterranean Partnership”, care prevede stabilirea unei zone de comerţ liber în regiunea Mării Mediterane. Turcia dezvolta relaţii cu tarile islamice sub tutela Organizaţiei Islamice de Cooperare, in cadrul căreia deţine secretariatul general. În 1997, a semnat Acordul „Developing Eight Countries (D8), cu Iran, Nigeria, Bangladesh, Egipt, Indonezia, Malaiezia, Pakistan având ca obiectiv dezvoltarea cooperarii economice între ţările islamice. În septembrie 2010, a încheiat un Acord cu Siria, Iordania şi Liban pentru crearea unei zone ce comerţ liber (Mideast Free Trade Zone). Turcia promovează o politică susţinută pentru dezvoltarea relaţiilor economice si politice cu tarile turkofone şi islamice din Balcanii de Vest, zona Marii Caspice (Azerbaidjan, Georgia), Asia Centrală (Turkmenistan, Kazakhstan, Kîrgîstan, Tadjikistan, Uzbekistan), Orientul Mijlociu (Iran, Irak, Siria, Iordania, Liban şi Egipt) şi Africa.

Mai multe detalii »